Pengikut

Halaman

Rabu, 31 Mac 2010

Pengangkutan Kabel
















Sepatah dua :
Bertempat Rio Negro in Colombia, kabel yang 400 meter panjang
dan ketinggian pada 1300 kaki ini merupakan pengangkutan utama
untuk penduduk disini.

Kuda Interframe














































Sepatah dua :
Kalau kuda pakai berus gigi dan ubat gigi, tentu makin
comel senyumannya.

Jumaat, 26 Mac 2010

Sekitar Di Tempat Kita

Kuli : Lagi atas sikit. Dah nak nampak dah sarang burung Layang-layang tu.
Tokey : Ini, Kalam Seng Mamalia tengok, mati woooo.

Lelaki : Anak Son Goku dah datang........
Pempuan : Ye..akulah anak Goku. Aku ekor ddibelakang, engkau ekor didepan.

Kuli : Pusssssss
Tokey : Aku suruh buang angin dalam tayar, yang kau buang angin ikut belakang, sapa suruh?.

Brader : Fuyooo. Brader Bob Marley la. Nakkkkk sainnnnnnnn.
Lori : Syoh.. Pegi main jauh-jauh. Aku dah cop kat sini.
Keta : Ala. Rilek la. Air kat rumah aku kena catu la.

Cili : Ingat lidah je ke boleh bercabang?

Anjing 1 : Korasa, kalo Sarjan Misai nampak, macammana??
Anjing 2 : Dont wori. Dia x mintak kita sain surat saman tu.

Tiang  : Apasal kau menumpang kat badan aku?
Astro : Astro kan Macam-macam mana-mana adaaaaa

1 : Rembat kerusi ni buat balik, ok gak ni


Tuan Keta :Tipu sikit ajeee. Padahal aku nak g makan kejap.

Bangunan : Apocotttt

Anjing : Bosss...Gua nak kencing ni?
Bos : Lu angkat kaki sebelah, lu kencing saja dalam pempers tu.

1 : Lariiii....gempa bumiiiii
2 : waklu gempa bumi. Kita kena denda la sebab tak siap keja rumah

Tuan keta : kalo hilang jugak tayar spare ni, tak tahu la.

1 : Lelong...lelong.. kelapa sawit manisss...3 tandan RM10.00

1 : Patut la kat dpan tutup. Dia buka pintu baru rupanya

Buruh 1 : Apa kena ngan kren ni.
Buruh 2 : Thah. Tadi kata nak wiley, tiba-tiba gi wat wikang pulak.

1 : Nasib la kalo dah nama pekerja import. Makin hitam la gamaknya.

Brader  : Aloo brader. Kot ye pun nak mandi, parking la dulu teksi tu.
Drebar  : Aku tak nak mandi la. Teksi ni yang suruh aku ajar dia berenang.

Lembu : Mana la bas mini 222 ni. Dah lambat nak pegi dating ni.

Myvi  : Apasal kat pun kat sini? Kau pun takut kena hujan juga ke?
Iswara : Aku takut deman la.

Apek : Walawehhh. wa punya Keta Potong Zaka bole jadi bot maaaa..

Sepatah dua :
Dialog hanyalah rekaan semata-mata. Tdak ada kena
mengena dengan yang SUDAH HIDUP ataupun yang
MASIH MATI.